Η μαγεία των soundtracks...

Η μαγεία των soundtracks... Πόσες φορές έχουμε δει μια ταινία και μας έχει εντυπωσιάσει τόσο πολύ το soundtrack και αν τύχει και το ακούσουμε τυχαία, αμέσως κάτι μαγικό συμβαίνει! Δεν είναι πως ακούμε κάτι γνώριμο..αλλά πως την ίδια στιγμή μας έρχονται συναισθήματα που νιώσαμε βλέποντας την συγκεκριμένη ταινία.. Από φύση μου είμαι σινεφίλ..όλη η οικογένεια μου έχουμε δει άπειρες ταινίες, τις περισσότερες όχι σε αίθουσες σινεμά..  Θέλω την ταινία να την βλέπω σε οικείο χώρο, να την σχολιάζω, ίσως να χρειαστεί να την ξαναδώ κιόλας..Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες συζητήσεις βλέποντας ταινίες στο σαλόνι μας!
Πιστεύω πως έχουν φτιαχτεί μεγαλειώδεις μουσικές για κινηματογραφικές ταινίες... Κοιτώντας λοιπόν τον υπολογιστή μου ανακάλυψα τον φάκελο με τα soundtracks.. Θέλω να θυμηθούμε μαζί καταπληκτικές ταινίες και να ακούσουμε άλλη μια φορά μελωδίες που ηρεμούν το αυτί μας , αλλά και το αναστατώνουν! Γιατί αυτή είναι η μαγεία της μουσικής..μας βγάζει συναισθήματα που ίσως τα έχουμε κρυμμένα κάπου και μόλις ακούσουμε την κατάλληλη, βγαίνουν στην επιφάνεια!
Ίσως λίγο να σας πιάσει μια μικρή κατάθλιψη, αλλά άλλωστε όλες οι ταινίες που έχω διαλέξει αναφέρονται σε ανεκπλήρωτους έρωτες, σε τραγικές φιγούρες, με όχι και τόσο happy endings.. για αυτό άλλωστε μας έκαναν εντύπωση!

Ας ξεκινήσουμε με μια υπεροχη ταινία που όλοι έχουμε δει..
"The reader"
  

Την θυμάστε;Πόσο τέλεια..και πόσο συγκλονιστική η Kate Winslet που θεωρούσε πιο σημαντικό να μην μαθευτεί ότι ήταν αναλφάβητη, παρά τις βαριές κατηγορίες που την βάραιναν... 

"Έρωτας στα χρόνια της χολέρας"


Μια άλλη ταινία της οποίας λατρεύω τα soundtracks! Απλά υπέροχη!! Την έχω δει πάρα πολλές φορές και ένας Javier Bardem.. σαγηνευτικός!

"Αναμνήσεις μιας γκέισας"
Δεν νομίζω να μην έχετε δει όλοι σας.. Τι μαγευτική μουσική ήταν αυτή!! Και τι ατμοσφαιρική.. Η Σαγιούρι.. τι έρωτας ήταν αυτός!

"Περηφάνεια και προκατάληψη" 
Δεν έχω λόγια! Mr Darcy!! Mια συγκινητική ιστορία αγάπης!
"The end of the affair"
Επίσης συγκλονιστική ταινία με ακόμη πιο συγκλονιστικό soundtrack... Όταν το ακούτε δεν σας έρχεται στο μυαλό αμέσως ο Ralph Fiennes και πόσο τρελά αγαπούσε την Julianne Moore;;

"Άγγλο Ασθενή"
 Μια ακόμη ταινία με τον ίδιο πρωταγωνιστή..τον Ralph Fiennes! Απλά μαγεία!!
"The painted veil"

Πόσοι λυπηθήκαμε τον Edward Norton σε αυτή την ταινία;

"The pianist"

Συναρπαστική! Την ξαναείδα πρόσφατα και πραγματικά κάθε φορά που την βλέπω συγκινούμαι και αναρωτιέμαι πόσα πράγματα πέρασαν ορισμένοι άνθρωποι ..
Συναρπαστικό και το soundtrack!


Αναφέρω και το "Desert Flower" και μάλιστα είναι και λίγο επίκαιρο μιας και στις 6 φεβρουαρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής! Αν ορισμένοι δεν την έχετε δει να την δείτε!


"Μαθήματα Πιάνου"

Μια Holly Hunter εκπληκτική αλλά και τραγική φιγούρα!

"The atonement"

Άλλη μια αριστουργηματική ταινία που είδα ξανά πριν λίγες μέρες.. Πως ένας άνθρωπος μπορεί να σου αλλάξει την ζωή με την μικροπρέπεια του και τον κακό του χαρακτήρα..

Yπάρχουν ακόμα πάρα πολλές και πιο σύγχρονες, αλλά σας παρουσίασα μερικές από τις αγαπημένες μου! Άλλωστε ο κινηματογράφος σαν έβδομη τέχνη που είναι, δεν έχει χρόνο.. 

 

Comments

Popular Posts