Σχολικός εκφοβισμός: Είμαι σαν και σένα!










Mε αφορμή ένα αρθρο που διάβασα στο ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ και σας στο παραθέτω αυτούσιο, βλέποντας και τα αποσπάσματα από την εκπομπή, συνειδητοποιώ το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε μικροί και μεγάλοι! Γιατί αυτά τα παιδιά πιστέψτε με δεν είναι τα περισσότερα από διαλυμένες οικογένειες, αλλά από αστικές και μεγαλοαστικές μερικές φορές! Και σίγουρα κάποιος τα μεγαλώνει και τα μαθαίνει να φέρονται με αυτό τον τρόπο..και η ευθύνη που έχουμε εμείς οι γονείς ειναι τεράστια! Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να μην σέβονται τον εαυτό τους πρώτα από όλα και μετά τον άνθρωπο...Γιατί είναι ανθρωπιστικό το ζήτημα..Αν δεν σέβεσαι τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που έχει ο καθένας από εμάς δεν έχεις το δικαίωμα και εσύ με την σειρά σου να λέγεσαι άνθρωπος..Σκεφτείτε πως θα νιώθατε στην θέση κάποιων από αυτούς τους ανθρώπους!
Δεν δικαιολογώ το νεαρό της ηλικίας, τις εφηβικές ανησυχίες...Σταματήστε να φέρεστε σαν υπάνθρωποι...
 
"Με την ενδοσχολική βία ασχολήθηκαν οι «Πρωταγωνιστές». Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να διερευνήσει την  ελληνική εκδοχή της μάστιγας που παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως  "bullying" επισκέπτεται γυμνάσια και λύκεια και  συναντά θύτες και θύματα στα ίδια προαύλια.
Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν μαθητές που έχουν υποστεί βία αλλά και μαθητές που έχουν ασκήσει βία.
Ο Ανδρόνικος, μαθητής Γ' Λυκείου, έπεφτε συχνά θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του στο συγκρότημα της Γκράβας.  'Αλλαξε σχολείο, έχασε δύο χρονιές αλλά σήμερα δηλώνει: «η ζωή είναι δική μου, δεν θα σιωπήσω και αυτό συνιστώ και στα άλλα παιδιά που βρίσκονται στη δική μου θέση».
Ο 'Αρης, μαθητής Α' Λυκείου, σε σχολείο των Βορείων προαστίων αφηγείται στην κάμερα πως οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον πετάξουν μέσα σε ένα σκουπιδοτενεκέ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και το Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής στο Ψυχικό προσπαθώντας να καταλάβει από πού πηγάζει αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί η βία στα σχολικά προαύλια.
Στην εκπομπή μιλούν επίσης ψυχίατροι και κοινωνιολόγοι ενώ αναγνωρίσιμα πρόσωπα θυμούνται τα σχολικά τους χρόνια και την εμπλοκή τους σε φαινόμενα bullying. Μεταξύ άλλων μιλούν οι ηθοποιοί Μίνα Ορφανού, Μάκης Παπαδημητρίου, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλέξης Γεωργούλης, ο τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα, ο αθλητής Βλάσης Μάρας και η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαρίφη.
 
"
 
 
Δείτε εδώ και ένα συγκλονιστικό βίντεο της Amanda Todd, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή και ξανασκεφτείτε πως φέρεστε στους διπλανούς σας!
 
 

Comments

Popular Posts