Ποιά ήταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς..


Amour_sq1
Και όμως δικαίως αφου πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, σάρωσε και τα βραβεία αφού επιλέχθηκε από την  Ένωση Αμερικανών Κριτικών ως καλύτερη ταινία της χρονιάς που πέρασε! Το βραβείο ερμηνείας δόθηκε στην πρωταγωνίστρια Εμανουέλ Ρίβα και θα ταξιδέψει και στα Όσκαρ που ξεκινούν επίσημα στις 10 Ιανουαρίου!!



Ο Georges και η Anne μαζί μια ολόκληρη ζωή. Ζουν μια ωραία ζωή, είναι συνταξιούχοι δάσκαλοι μουσικής και, λατρεύουν την καλή μουσική και τα βιβλία. Μετά από ένα κονσέρτο ενός, διάσημου πια, μαθητή τους, ανακαλύπτουν πως κάποιος προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι τους. H Anne περνάει ένα μικρό shock, αλλά τελικά καταφέρνει να κοιμηθεί. Την επόμενη μέρα παθαίνει ένα δυνατό εγκεφαλικό που την αφήνει παράλυτη από την δεξιά της πλευρά. Ο Georges κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την γυναίκα του και παράλληλα προσπαθεί να σταθεί γενναίος την στιγμή που βλέπει την γυναίκα που αγάπησε να καταρρέει.
Ο Michael Haneke επιστρέφει μετά από τρία χρόνια και την Λευκή Κορδέλα με ένα δράμα, πραγματική ωδή στην αγάπη. Με το γνωστό ψυχρό του ύφος, παρατηρεί από κοντά μια απίστευτα αληθινή τραγωδία και τις επιπτώσεις της στο ζευγάρι. Το μελόδραμα απουσιάζει από τα καρέ του Haneke, η ιστορία άλλωστε είναι μια πραγματικότητα της διπλανής πόρτας και η αναπαράστασή της ιεροτελεστικά πιστή. Κινητήριος μοχλός της ζωής των δύο ανθρώπων είναι η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους, και αυτή η αγάπη είναι που δώσει την απαραίτητη δύναμη στον Georges για να κάνει αυτό που πρέπει. Στον ρόλο του Georges ο Jean-Louis Trintignant και στον ρόλο της Anne η Emmanuelle Riva, δύο μεγάλοι ηθοποιοί που συγκλονίζουν, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, με την ερμηνεία τους.

Comments

Post a Comment

Thank you for your comment!!!
With love...xoxo

Popular Posts