The Amsterdam Tattoo Museum


Το πρώτο μουσείο που ασχολείται σε βάθος με την ιστορία του τατουάζ ανά τον κόσμο, δεν έχει κλείσει ούτε έναν χρόνο από τότε που άνοιξε. Βρίσκεται στο 'Αμστερνταμ, λίγο έξω απ' το κέντρο. Στεγάζεται σ' ένα πολυόροφο νεοκλασσικό κτίριο, από τα χαρακτηριστικά της κεντρικής Ευρώπης, με την μπαρόκ αρχιτεκτονική και το βαρύ και αυστηρό χαρακτήρα στο εξωτερικό τους.
Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο κτίριο, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Κι αυτό γιατί η ξενάγηση στα εκθέματα έχει συγκεκριμένη πορεία. Ξεκινάει από την ιστορία του tattoo στην Αφρική και την Ασία και καταλήγει στην πιο εκμοντερνισμένη χρήση και μορφή αυτής της τέχνης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, εκτός από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που διατίθεται σε τοίχους και τα αντικείμενα που βρίσκονται σε προθήκες, υπάρχουν επίσης και βιτρίνες στις οποίες έχει γίνει μια καλή προσπάθεια να μιμηθούν διάφορες εποχές και φάσεις του tattoo. 
Για να φτάσει εις πέρας αυτή η προσεγμένη δουλειά, φρόντισε μια ομάδα ανθρώπων σημαντική στο χώρο του tattoo art. Ο κυριότερος καθώς και ιδρυτής του Project "The Amsterdam Tattoo Museum" είναι ο Henk Schiffmacher, για τους φίλους και τους fan των τατουάζ, απλώς "Henk" ή "Hanky Panky". Γεννημένος σε μια πόλη της Ολλανδίας, το Harderwijk, και πλέον ο μεγαλύτερος ίσως tattoo artist της πατρίδας του, φρόντισε μια τέχνη που ξεκίνησε από το δρόμο και την αοριστία να στεγαστεί και να αναδειχθεί η ιστορία και η σημασία της.
Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

Comments

  1. Πολύ ενδιαφέρον! Βρίσκω το τατουάζ μέσω έκφρασης και ομορφιάς. Πριν βέβαια γίνει της μόδας και αποκτήσουν όλοι νεραϊδούλες και αστεράκια. Για εμένα, αυτό που θα κάνεις, θα είναι κάτι που σε έχει στιγματίσει ως άνθρωπο. Γνώμη μου βέβαια! :)
    Καλή σου ημέρα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνω απολυτα!! Αυτο παλι;;Ειναι τεχνη δεν το συζητω αλλα ως γνωστον εμεις οι Ελληνες μια "μοδα" την καιμε τελειωως!!

      Delete
  2. It only could be in Amsterdam!
    I'm dying to know this magnificent town.
    Have a nice day.
    Tereza

    ReplyDelete
  3. Θα συμφωνήσω με τη Τίνα!Το τατουάζ είναι κάτι που το έχεις για πάντα, και πρέπει να είναι κάτι που λέει πολλά για σένα,σε σένα!Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγω συμφωνω με την Τινα! Φιλια και σε σενα!!

      Delete
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα πόλη τελικά το Άμστερνταμ! Όλο πρωτότυπα αξιοθέατα είναι!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your comment!!!
With love...xoxo

Popular Posts